av

Aleksander Smeby

11. jan. 2021

Slå konkurrentene dine ved å tilby et bedre produkt til samme pris – tilpasset fremtidens lysbehov.

Flere og flere begynner å få øynene opp for smarte bygninger. Også de som ikke er helt klare ennå, vil ofte være interesserte i å ha muligheten i fremtiden.

Lys er en viktig del av en smart bygning, og for å unngå at du må betale dobbelt opp i fremtiden, er det viktig å ha en viss type armaturer på plass allerede nå. Digitaliseringsklare armaturer koster nesten akkurat det samme som vanlige LED-lamper, samtidig som kunden ikke låser seg til en snart utdatert løsning.

Det kan være et viktig salgsargument når du skal selge inn armaturer til kundene dine.

Hva vil det si at armaturene er digitaliseringsklare?

Digitaliseringsklare armaturer vil si at armaturene har innebygget programvare for å kommunisere digitalt – selv om ikke du nødvendigvis tenker å ta det i bruk øyeblikkelig. Dette gjør de gjennom driveren.

LED-drivere kommer i tre typer:

  • Statiske, «dumme» drivere (kan ikke kommunisere)
  • Dimbare drivere (kan kommuniseres med, men ikke sende signaler tilbake)
  • DALI-drivere (kan kommunisere begge veier)

Avhengig av hva du pleier å levere i dag, kan du vinne på mye på å selge inn sistnevnte. Det er nemlig disse driverne som er digitaliseringsklare. DALI-driveren lar armaturene kommunisere tilbake til et styringssystem (software som kontrollerer lys og annen infrastruktur).

Det betyr at kunden når som helst kan få på plass toveiskommunikasjon mellom lys og styringssystem, bare ved å koble på en magnet-sensor. Det åpner for alt fra strømsparing til menneskeorientert belysning. Lampene kan selv registrere alt fra hvor mange mennesker som er i bygget til hvor mye sollys som kommer utenfra, og justere seg selv deretter.

Digitalisering er ikke akkurat et upopulært initiativ for tiden. For bedrifter og byggherrer som er interesserte i dette, er det veldig dumt å betale samme prisen for noe som faktisk stopper dem fra å gjennomføre tiltak i fremtiden.

Armaturer av høy kvalitet fra OSRAM

Light Efficient leverer kun armaturer av svært høy kvalitet, gjennom vårt samarbeid med OSRAM. For deg som har en del peiling på lys og farge, ligger alle sammen på mellom 1–3 dersom du gjør en McAdam-test. For deg som ikke er like stor lysnerd som oss, vil det si at alle diodene har identisk fargetemperatur, selv sett med et veldig skarpt blikk.

Alle armaturene leveres med en garanti på 5–10 år, så du kan være trygg på å selge inn produkter som holder. Lenge. 

Ønsker kunden seg å digitalisere med det samme, gjør vi gjerne en avtale med deg for å selge inn sensorer og styringssystem med én gang. Det skaper en mulighet for mersalg som du kanskje ikke har i dag. Vi bistår gjerne med opplæring i hvordan du installerer alt sammen.

Vi hører gjerne fra deg!

Light Efficient er aktivt på jakt etter elektriker-partnere for tiden. Er du interessert i å inngå et samarbeid med oss, ta kontakt via lenken under.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om vår håndtering av informasjonskapsler og personvern i vår personvernerklæring.